Konkurs o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku

reklama

Urząd Miasta Ełku zaprasza wszystkie restauracje i mieszkańców do zgłaszania się i zaprezentowania potraw podczas „Konkursu o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku”, który odbędzie się 12 czerwca na placu Jana Pawła II, w godz. 15:00-18:00.

Tegoroczne zadanie restauratorów polega na dostarczeniu na Konkurs, potrawy z wykorzystaniem produktów rynku lokalnego, w ramach rywalizacji „Kuchnia Mazurska”.
Danie zgodne z ideą kuchni slow food. Regulamin i karta zgłoszenia dostępne na stronie www.eck.elk.pl.
Zgłoszenia przyjmowane są do 3 czerwca 2016 r. W Konkursie mogą brać udział właściciele: gospodarstw agroturystycznych, osoby reprezentujące hotele i pensjonaty oraz lokale gastronomiczne z terenu powiatów ełckiego, giżyckiego, grajewskiego, piskiego, gołdapskiego, augustowskiego, oleckiego, łomżyńskiego. Zwycięzca konkursu otrzyma symboliczną Chochlę Prezydenta Miasta Ełku oraz czek o wartości 3 tysięcy złotych brutto.
W konkursie kulinarnym, oprócz restauratorów, mogą wziąć udział również ełczanie, pasjonaci gotowania.
RABARBAR
Zadanie konkursowe polega na dostarczeniu na konkurs wypieku domowej produkcji spełniającego formę deseru (np. ciastko, ciasto), do którego produkcji został użyty rabarbar.
Zgłoszenia przyjmowane są do 7 czerwca. Więcej na: www.eck.elk.pl

 

W konkursie mogą wziąć udział powiaty: ełcki, olecki, grajewski, gołdapski, piski,
augustowski, łomżyński

NAGRODA

Chochla Prezydenta Miasta Ełku oraz czek o wartości 3 tysięce złotych