Ełckie Centrum Kultury 11 czerwca zaprasza wszystkich miłośników dobrej kuchni na „Wielkie Gotowanie z Charlsem Daigneault” uczestnikiem II edycji programu MasterChef oraz degustację potraw. Podczas wydarzenia odbędzie się również konkurs kulinarny o „Chochlę Prezydenta Miasta Ełku”. Rozpoczęcie wydarzenia o godz. 14:00 na placu Jana Pawła II w Ełku. Wstęp wolny.
Już 11 czerwca (niedziela) lokalni restauratorzy staną w szranki w konkursie „Wielkie Grillowanie”, aby powalczyć o tradycyjną „Chochlę Prezydenta Miasta Ełku”. W programie także „Wielkie Gotowanie z Charlsem Daigneault” uczestnikiem II edycji programu MasterChef oraz występy artystyczne ełckich artystów.
Będzie można spróbować cukinii faszerowanej kaszą jaglaną, mięsem i suszonymi pomidorami, organizatorzy przygotują aż 1000 porcji tej potrawy. Ponadto stoiska handlowe i atrakcje dla dzieci.
Szczegółowy program wydarzenia:
godz. 14:05-14:25 – występ artystyczny: Klaudia Mużyło i Kacper Kasprzak
godz. 14:25 – otwarcie wydarzenia przez Prezydenta Miasta Ełku Tomasza Andrukiewicza
godz. 14.30-14:50 – I część grillowania:
· Charles Daigneault i uczniowie z klasy gastronomicznej Zespołu Szkół nr 6 w Ełku
· Restauratorzy w konkursie o „Chochlę Prezydenta Miasta Ełku”
godz. 14:50-15:00 – występ artystyczny: soliści pod kierunkiem Aleksandry Szejdy
godz. 15:00-15:20 – II część grillowania:
· Charles Daigneault i uczniowie z klasy gastronomicznej Zespołu Szkół nr 6 w Ełku
godz. 15:20-15:40 – występ artystyczny: Klaudia Mużyło i Kacper Kasprzak
godz. 15:40-16:00 – występ artystyczny: soliści pod kierunkiem Aleksandry Szejdy
godz. 16:00-16:15 – jury konkursu ocenia grillowane dania restauracji
godz. 16:15-16:25 – jury konkursu dla mieszkańców „Kaszowe Rozmaitości” ocenia najlepszy deser z użyciem kaszy
godz. 16:25-16:35 – występ artystyczny: zespół PRYMA pod kierunkiem Ewy Awramik
godz. 16:35-16:50 – rozstrzygnięcie konkursów, wręczenie nagród
godz. 16:50-17:00 – zakończenie wydarzenia
Więcej na: www.eck.elk.pl
źródło:UM EŁK